El Bureau Internacional de Capitals Culturals crea la “Llista representativa del Patrimoni Esportiu Històric de la Humanitat


El Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org) ha creat la Llista representativa del Patrimoni Esportiu Històric de la Humanitat, segons que ha informat avui Xavier Tudela, president d’aquesta entitat amb seu a Barcelona.
 
Aquesta Llista representativa del Patrimoni Esportiu Històric de la Humanitat pretén impulsar la consolidació de la importància de la preservació de la realitat esportiva arreu del món. Les persones, clubs o federacions esportives que desitgin incorporar elements representatius a aquesta Llista han de posar-se en contacte amb el Bureau (info@ibocc.org).
 
L’esport és un dels actors de la vida col.lectiva que més incidència i influència tenen en la societat del segle XXI, fins a convertir-se en un element transversal que interessa per igual a tota la piràmide de població i tots els segments socials.
 
La penetració de l’esport com a instrument cohesionador de la societat s’inicia en l’època moderna amb la reinstauració dels Jocs Olímpics, el 1896, i la constitució de les federacions internacionals de tots els esports que actualment existeixen en el món, durant el segle XX.
 
La pràctica de l’esport, la competició esportiva i la professionalització d’alt nivell han portat actualment a l’esport a un primer àmbit social, en igualtat de condicions que la política, l’economia, etc.
 
A diferència d’altres elements ja consolidats arreu del món, l’evolució i presència social de l’esport ha estat rapidíssima i això ha fet que encara no disposi d’iniciatives de reconeixement global que permetin ubicar-lo en el lloc social que li correspon.
 
És per aquestes circumstàncies que el Bureau Internacional de Capitals Culturals ha creat la Llista representativa del Patrimoni Esportiu Històric de la Humanitat, un instrument de reconeixement públic de la importància de l’esport en la societat actual, atès que fins ara no existia cap iniciativa similar.

09-02-2011


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024