Ripoll presenta la comissió organitzadora de la Capital de la Cultura Catalana 2013


Representants de la comissió organitzadora de la Capital de la Cultura Catalana Ripoll 2013 a la sala de plens de l’ajuntament.

La sala de plens de l’Ajuntament de Ripoll ha acollit aquest vespre la presentació de la comissió organitzadora de la Capital de la Cultura Catalana 2013, acte presidit per l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, el regidor de Cultura de la Comtal Vila de Ripoll, Ramon Santanach i pel president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.
 
La comissió organitzadora està constituïda, a més de per les persones citades anteriorment, per Jeroni Marín, conseller de Cultura del Consell Comarcal del Ripollès, Michèle Boix, del patronat del monestir de Santa Maria de Ripoll; Joan Maria Roig i Altes; Anna Cassany, dels Amics de la Música de Ripoll; Nancy Rovira, del grup municipal d’ERC a l’ajuntament i per Anna Belén, del grup municipal del PSC.
 
La Comissió organitzadora té cinc subcomissions específiques de treball que són comunicació, promoció i recursos; història i patrimoni; cultura i tradició; arts i creació i, finalment, una subcomissió econòmica.
 
Durant la presentació de la comissió organitzadora de la capitalitat cultural Ripoll 2013 s'ha anunciat que a la missa del gall d’enguany es recuperarà el cant de la Sibil·la i que es preveu donar un important impuls a la declaració de la portada del monestir de Ripoll com a patrimoni de la humanitat.
 
La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data 25 de març de 2004.

Fins ara, han estat elegides capitals de la cultura catalana les següents ciutats de l’àmbit lingüístic català:

2004: Banyoles
2005: Esparreguera
2006: Amposta
2007: Lleida
2008: Perpinyà
2009: Figueres
2010: Badalona
2011: Escaldes-Engordany/Principat d’Andorra
2012: Tarragona
2013: Ripoll
2014: Barcelona
2015: Vilafranca del Penedès
2016: Vic

14-04-2012


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024