Vic es converteix formalment en la Capital de la Cultura Catalana 2016


El president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, i l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, signen l'acord de nominació de Vic com a Capital de la Cultura Catalana 2016, en presència del regidor de cultura, Joan López.

L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, han signat aquest dilluns, dia 11 de juny, l’acord de nominació de Vic com a Capital de la Cultura Catalana 2016. A l’acte hi ha participat també el regidor de Cultura, Joan López.
Fins ara, han estat elegides capitals de la cultura catalana les següents ciutats de l’àmbit lingüístic català:

2004: Banyoles
2005: Esparreguera
2006: Amposta
2007: Lleida
2008: Perpinyà
2009: Figueres
2010: Badalona
2011: Escaldes-Engordany/Principat d’Andorra
2012: Tarragona
2013: Ripoll
2014: Barcelona
2015: Vilafranca del Penedès
2016: Vic

La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data 25 de març de 2004.

Durant l’acte de signatura de la Capital de la Cultura Catalana Vic 2016, al qual han assistit els membres del consell de cultura de la ciutat, s’ha fet públic que l’Ajuntament de Vic ha arribat a un acord amb el Gremi d’Adobers per a instal.lar-hi la seu organitzativa de la capitalitat cultural.

El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha explicat l’origen del les capitals culturals en el món i la trajectòria que fins ara he desenvolupat la Capital de la Cultura Catalana. De la seva banda, el regidor de Cultura de Vic, Joan López, ha expressat que la capitalitat “aglutinarà a tots els vigatans” i “que arribarà a tota la nació catalana”. Finalment, l’alcalde, Josep Maria Vila d’Abadal, he expressat l’oportunitat que representa per a Vic ser Capital de la Cultura Catalana 2016 i que la capitalitat farà que Vic “es plantegi què pot aportar a la cultura catalana amb el seu passat, la tradició però també el futur com a repte”.

L’ajuntament de Vic ha contactat amb la Capital Europea de la Cultura Donostia 2016 per a realitzar alguna activitat conjunta, amb motiu de les respectives capitalitats culturals. Alhora, Vic també vol estrènyer els lligams amb la Capital de la Cultura Catalana Ripoll 2013, tant amb motiu de la capitalitat cultural de l’any vinent com durant la capitalitat cultural Vic 2016.

13-06-2012


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024