Mascarell visita la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006


El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, ha visitat aquest passat dissabte la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006. En el seu discurs a l’ajuntament de la ciutat, Mascarell ha manifestat que “Em fa molta il.lusió sé aquí, pocs dies després d’haver assumit la conselleria, perquè la cultura la fa, sobretot, la ciutadania a través dels ajuntaments. Les Terres de l’Ebre posen de relleu els vincles profunds entre el nord i el sud”. Pel que fa a la capitalitat cultural d’Amposta, Ferran Mascarell ha expressat que “Amposta ha estat una bona elecció com a Capital de la Cultura Catalana. La capitalitat cultural és una bona iniciativa que, espero, puguem desenvolupar més i més en els propers anys”.


Després de la rebuda oficial a l’ajuntament, el conseller de Cultura ha visitat el Recercat, Jornada de Cultura i Recerca Locals dels territoris de parla catalana. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que organitzada per l’Institut Ramon Muntaner se celebra anualment a la ciutat que ostenta la Capital de la Cultura Catalana, és donar a conèixer l’activitat dels centres i instituts d’estudis dels territoris de parla catalana i que es converteixi en un espai d’intercanvi d’experiències i de col.laboracions pels propis centres d’estudis.
 
Mascarell ha parlat amb tots els setanta centres d’estudis presents al Recercat, per a interessar-se per la tasca que desenvolupen i ha expressat la seva voluntat de rellançar internacionalment aquest tipus d’estudis, per tal que els seus resultats siguin coneguts també fora dels territoris de parla catalana.
 
El conseller de Cultura ha presidit, alhora, l’acte de lliurament dels premis Recercat que, en l’edició d’aquest 2006, han estat atorgats a l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Baixa i a Salvador Carbó, del centre de documentació de l’Ecomuseu dels Ports, de l’Horta de Sant Joan.
 
Finalment, Ferran Mascarell ha visitat el Museu Comarcal del Montsià, que ha tingut una positiva transformació en els darrers anys.

07-05-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024