Grups de jota de les terres de l’Ebre es reuneixen a la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006


La Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006 serà l’escenari, demà dissabte, de la trobada de grups de jota de diferents poblacions de les Terres de l’Ebre. Participaran en la trobada grups d’Amposta, Benifallet, Bot, Gandesa, Paüls, Prat de Comte, Sant Carles de la Ràpita, Villalba dels Arcs i Xerta. Es compta també amb el ‘Group folklorique Lous Bouscas’, de Barriac les Bosquets (Estat francès), el qual participa a la Ballada com a grup convidat.
 
La trobada s’iniciarà a les 10,30 h, a la Societat Musical La Lira Ampostina que, conjuntament, amb l’ajuntament d’Amposta i el Grup de Jota d’Amposta són els promotors de la trobada.
 
Una cercavila conduirà els participants fins a la plaça Cecília Carvallo, ampla i oberta al públic. Allà, al migdia, cadascun dels grups oferirà una mostra del seu saber fer, acompanyats per la música interpretada pels grallers de Bot, els de Villalba dels Arcs, els dolçainers del grup Sanfaina d’Amposta i els de Sant Carles de la Ràpita, la xaranga de Paüls i la rondalla de Teixidor. Un dinar de germanor i el lliurament d’un record de la trobada posarà punt i final a l’encontre.
 
El Grup de Jota d’Amposta està format per persones d’edat i formació diversa que tenen com a nexe comú la celebració de la jota. El Grup s’ha anat constituint durant els darrers tres anys, fruit dels diversos cursos organitzats pel programa Arrels, amb la intenció que aquest tresor cultural no desaparegui dels carrers i places de la ciutat Capital de la Cultura Catalana 2006.

19-05-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024