Tortosa elegirà i promourà 7 tresors del seu patrimoni cultural


Riu, castell i catedral.

La capital del Baix Ebre inicia avui la campanya d’elecció i promoció “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa”. La campanya es realitza en el marc del pròleg de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. Està realitzada per l’organització Capital de la Cultura Catalana amb la col.laboració de l’ajuntament de Tortosa.

En l’àmbit català, fins ara, han realitzat la campanya d’elecció dels seus tresors culturals les ciutats de Barcelona, Badalona, El Vendrell i Reus. En l’àmbit internacional són trenta-set les ciutats que han desenvolupat la campanya d’elecció dels seus tresors culturals.

L’objectiu de la campanya “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” és el de promoure i divulgar el patrimoni cultural de Tortosa d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. També, establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial de Tortosa alhora que es promou la participació ciutadana.

A partir d’avui i fins el dia 22 de maig, qualsevol ciutadà de Tortosa, o que conegui la ciutat, que ho desitgi, pot presentar propostes de candidatura. Per a fer-ho ha d’escriure un correu electrònic a info@ccc.cat i detallar quina proposta de candidatura presenta. Si és possible acompanyar una fotografia de l’element que es presenta com a candidat. Durant aquest període s’aniran fen públiques les candidatures acceptades. Si es presenten candidatures similars es podran fusionar.

El dilluns dia 25 de maig es donaran a conèixer la totalitat de les candidatures que aspiraran a convertir-se en un dels 7 tresors de Tortosa i s’iniciarà el període de votació, el darrer dia de la qual serà el 7 de juny. La votació es durà a terme a través d’internet com oportunament s’informarà.

El dilluns dia 8 de juny es donarà a conèixer el resultat de l’elecció “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa”, s’incorporaran els elements elegits a la “Llista representativa dels tresors del patrimoni cultural del món”, del Bureau Internacional de Capitals Culturals i s’editarà un Butlletí Informatiu que serà tramès arreu del món.

27-04-2020


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024