Demà dilluns se celebra la primera Assemblea d’adherits a la Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007


Demà dilluns, dia 29 de maig, a les 20.30 h., se celebrarà a la sala Alfred Perenya, de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) de Lleida, la primera assemblea d’ajuntaments i entitats adherides a la Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007. Gairebé tres-cents entitats de tot tipus de la ciutat de Lleida i ajuntaments de la comarca del Segrià s’han adherit a la capitalitat cultural de Lleida.

Segons que ha declarat avui Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, “aquesta reunió permetrà visualitzar que Lleida 2007 és un projecte de suma, d’integració, de participació ciutadana, al qual tothom és cridat a participar-hi. Cadascú en el seu àmbit de responsabilitat, però tothom serà actor important i principal. Perquè la capitalitat cultural de Lleida sigui un èxit necessitem la implicació de tots els ciutadans”.

Tudela ha valorat molt positivament el treball fet fins ara per l’IMAC. “Des que Lleida fou elegida Capital de la Cultura Catalana 2007, ara fa un any, s’ha estat desenvolupant el necessari treball de preparació prèvia, creant l’estructura i les complicitats adients. A partir d’ara tenim poc més de mig any per a posar-ho tot a punt perquè la capitalitat cultural de Lleida faci descobrir o redescobrir la gran potencia cultural catalana que hi ha a Lleida i a les Terres de Ponent, igualment com enguany el país està descobrint o redescobrint la gran vitalitat cultural que hi ha a la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006 i a la resta de Terres de l’Ebre”.

Finalment, Xavier Tudela ha fet una crida a no polititzar Lleida 2007. “Fa un any de l’elecció de Lleida com a capital cultural i falta un any per a les properes eleccions municipals i pocs mesos per a les eleccions al Parlament de Catalunya. És absolutament necessari que, per a l’èxit que tots desitgem per a la quarta Capital de la Cultura Catalana de la història, Lleida 2007 es mantingui, com fins ara, com a un element de consens, de suma i d’integració”.

Lleida fou elegida com a referent cultural català del 2007 per un jurat constituït pels rectors de les universitats Autònoma de Barcelona, Illes Balears, Jaume I de Castelló, Oberta de Catalunya, Politècnica de Catalunya, Rovira i Virgili i Vic.
 
Lleida serà la quarta Capital de la Cultura Catalana de la història, després de Banyoles 2004, Esparreguera 2005 i Amposta 2006.

28-05-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024