La Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007 també tindrà voluntaris


.

Aquest dilluns al vespre s’ha celebrat a la sala Alfred Perenya, de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) de Lleida, la primera assemblea d’ajuntaments i entitats adherides a la Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007. Gairebé tres-centes entitats de tot tipus de la ciutat de Lleida i ajuntaments de la comarca del Segrià s’han adherit a la capitalitat cultural de Lleida.

Durant l’Assemblea, el regidor de cultura de la Paeria i president de l’IMAC, Xavier Sàez, ha presentat el programa de voluntaris culturals de la capitalitat que, amb el nom d’”Amics” de la capitalitat cultural, permetrà augmentar la difusió i promoció de l’esdeveniment.

D’altra banda, continuen rebent-se adhesions d’entitats de la que serà quarta capitalitat cultural catalana de la història, després de Banyoles 2004, Esparreguera 2005 i Amposta 2006. Entre les entitats adherides hi ha des d’associacions culturals (Ateneu, Amics de la Seu Vella, Arts de Ponent, Cercle de Belles Arts, Espai Guinovart) fins a esportives (UE Lleida i 25 clubs més), passant per col.legis professionals, sindicats, cases regionals, entitats veïnals, grups de teatre i dansa, corals, geganters, Castellers de Lleida, Moros i Cristians, sardanistes, llibreries, Universitat de Lleida, el Museu Diocesà, etc.

El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, va encoratjar els representants de les entitats adherides a sentir com a pròpia la capitalitat perquè “Lleida 2007 és un projecte de suma, d’integració, de participació ciutadana, al qual tothom és cridat a participar-hi. Cadascú en el seu àmbit de responsabilitat, però tothom serà actor important i principal. Perquè la capitalitat cultural de Lleida sigui un èxit necessitem la implicació de tots els ciutadans”.

Lleida fou elegida com a referent cultural català del 2007 per un jurat constituït pels rectors de les universitats Autònoma de Barcelona, Illes Balears, Jaume I de Castelló, Oberta de Catalunya, Politècnica de Catalunya, Rovira i Virgili i Vic.

31-05-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024