Barcelona recolza la candidatura Tarragona 2016 a la Capital Europea de la CulturaFaçana de l’Ajuntament de Barcelona, avui, Diada de Sant Joan.

El ple municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha recolzat la candidatura a la Capital Europea de la Cultura Tarragona 2016, en la sessió celebrada aquest divendres, dia 23 de juny. El recolzament s’ha fet a través d’una declaració institucional, aprovada per tots els cinc grups polítics del consistori. La declaració institucional de l’Ajuntament de Barcelona fa un elogi de les característiques culturals de la ciutat de Tarragona, expressa que la candidatura de Tarragona és la de tot Catalunya, manifesta que la ciutat pot competir al més alt nivell internacional, exposa que els eixos del programa de candidatura cobreixen àmpliament els objectius d’una Capital Europea de la Cultura i, finalment, “celebra la decisió de l’Ajuntament de Tarragona de presentar la seva candidatura a la Capital Europea de la Cultura 2016 i s’adhereix a aquesta candidatura”.
 
Fins ara, 128 municipis de Catalunya han donat ja el seu recolzament a la candidatura de Tarragona a la Capital Europea de la Cultura. Municipis molt distribuïts geogràficament i de demografia diversa. Entre els municipis que han expressat el seu suport a Tarragona 2016 també hi ha les capitals de la cultura catalana Esparreguera 2005, Amposta 2006 i Lleida 2007.
 
La candidatura de Tarragona a la Capital Europea de la Cultura 2016, que s’elegirà l’any 2010, té un total consens polític, tant a l’interior de l’Ajuntament de la ciutat candidata, com a la resta de Catalunya.  Els eixos inicials de la candidatura són els següents:
 
1.Tarragona, patrimoni mundial
2.Tarragona, cruïlla catalana
3.Tarragona, pont de l’Espanya pluricultural
4.Tarragona, ciutat oberta a la mediterrània
5.Tarragona, una ciutat amb projecció europea
 
Tarragona va decidir presentar la seva candidatura ( www.tarragona2016.org ) a la Capital Europea de la Cultura 2016 en el ple municipal del 3 de desembre de 2004, per unanimitat de tots els grups polítics de l'Ajuntament.

24-06-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024