Divuit composicions opten al premi internacional de música de banda “Adolf Ventas” de la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006


La Banda de Música de la Societat Musical La Lira Ampostina, dirigida per Octavi Ruiz, estrenarà la composició guanyadora del I concurs internacional de composició per a música de banda “Adolf Ventas”, el mes de novembre d’enguany.

Un total de divuit composicions, provinents de Catalunya i la resta d’Estat espanyol, Alemanya, França, Itàlia i Llatinoamèrica, opten a guanyar el I concurs internacional de composició per a música de banda “Adolf Ventas”, que ha convocat la Societat Musical La Lira Ampostina, amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006, amb la col.laboració del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana i de l’Ajuntament d’Amposta.

El premi està dotat amb sis mil euros i es farà públic el 6 de setembre, després que el jurat constituït pels prestigiosos compositors Ferrer Ferran, Jeff Penders i el propi Adolf Ventas emeti el seu veredicte. Totes les obres participants corresponen a obres simfòniques per a banda i tenen una durada mínima de deu minuts i màxima de vint.

La Societat Musical La Lira Ampostina ha convocat aquest concurs de composició amb l’objectiu de fomentar i enriquir el patrimoni musical i cultural de les bandes de música, així com també per a estimular la creativitat dels compositors d’aquesta àrea musical, engrandint d’aquesta manera el repertori original escrit per a banda o orquestra de vents i percussió.
 
La Banda de música La Lira Ampostina estrenarà la composició premiada amb el I concurs internacional de composició per a música de banda “Adolf Ventas” durant el concert de Santa Cecília, que s’oferirà a l’Auditori-Teatre de la Societat, el mes de novembre.

28-06-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024