President Capital de la Cultura Catalana qualifica d’«excel.lent» I semestre Amposta 2006


Espectacle inaugural d'Amposta 2006, el dia 14-01-2006.

El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha qualificat avui d’«excel.lent» el primer trimestre d’Amposta 2006, amb motiu d’arribar demà a l’equador de la tercera capital de la cultura catalana de la història, després de Banyoles 2004 i Esparreguera 2005 i abans no sigui el torn de Lleida 2007.
 
Tudela ha expressat que “a Amposta s’estan complint amb escreix els objectius previstos a l’inici de la seva capitalitat cultural. La cohesió ciutadana entorn la capitalitat, la gran participació social en la majoria d’actes que es duen a terme, la implicació de les entitats, la participació del teixit econòmic local en el finançament d’activitats, la promoció positiva de les Terres de l’Ebre que s’està assolint arreu el territori i la internacionalització de la cultura catalana a través d’Amposta 2006 són, només, alguns dels èxits de la primera part de la Capital de la Cultura Catalana d’enguany”.
 
D’altra banda, el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana assegura que l’èxit del primer semestre d’Amposta 2006 continuarà fins a final d’any. “Si l’inici de la capitalitat el passat mes de gener fou espectacular i massiu, dissabte vinent, dia 1 de juliol, Amposta comença el segon semestre de la seva capitalitat amb una Diada dedicada a la Catalunya Nord. Tot un símbol de l’essència d’Amposta 2006”.
 
Finalment, Xavier Tudela ha volgut reconèixer públicament el treball desenvolupat fins ara per tot l’equip de govern municipal, l’oficina de la capitalitat cultural d’Amposta, els voluntaris, la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, les societats musicals La Lira Ampostina i la Unió Filharmònica, el Museu Comarcal del Montsià i l’Institut d’Estudis Comarcals del Montsià, entre molts altres, “el que ha fet possible la implicació efectiva del teixit social d’Amposta en la Capital de la Cultura Catalana 2006”.
 
Durant la segona part de l’any de capitalitat hi ha també previstos diversos actes que configuren Amposta com a punt de trobada nacional, consolidant aquesta ciutat com a “pont de la cultura catalana”, que ha estat des de bon començament l’objectiu central de la tercera Capital de la Cultura Catalana de la història.

29-06-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024