Bargalló inaugura dissabte la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006


Demà passat, dissabte 14 de gener, el Conseller primer del Govern de Catalunya, Josep Bargalló, inaugurarà la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006. Amposta és la tercera Capital de la Cultura Catalana de la història, després de Banyoles 2004, Esparreguera 2005 i abans no sigui el torn de Lleida 2007.
 
La cerimònia oficial d'obertura de la capitalitat cultural d'Amposta se celebrarà aquest dissabte, a les 18.30 h., a l'auditori de la Lira Ampostina. Sota la presidència de Josep Bargalló, hi intervindran, entre altres, l'alcalde d'Amposta, Joan Maria Roig, la consellera d'Educació (i filla d'Amposta), Marta Cid, el president de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, el secretari general de la Xarxa Europea de Capitals Culturals, el grec Rodolfo Maslias, el president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, l'alcalde d'Esparreguera, Xavier Sitjà, el tinent d'alcalde de cultura de Lleida, Xavier Sàez, etc.
 
Després de la cerimònia d'obertura, en la qual es podrà veure l'espectacle multimèdia  é─˙Amposta, Pont de la Cultura Catalanaé─¨, els assistents es dirigiran fins el Pont Penjant sobre l'Ebre, acompanyats de la Banda de Música de la Lira Ampostina, on es representarà l'espectacle é─˙El Pont de les culturesé─¨, a càrrec del grup Artristras.

El programa d'activitats d'Amposta com a Capital de la Cultura Catalana 2006 s'estructura a partir de quatre àmbits temàtics o eixos d'acció significatius: patrimoni i creació visual; llengua i creació literària; cultura popular, música, festa i sociabilitat i, finalment, Amposta, pont de trobada cultural.
 
Les activitats previstes, dues-centes aproximadament, seran molt diverses: exposicions; trobades; convocatòries (premis, concursos, beques,...); congressos i jornades; conferències i cursos; activitats musicals; espectacles (teatre, dansa...) i activitats al carrer; activitats pedagògiques; gastronòmiques; publicacions; i altres accions com presentacions, visites a conjunts monumentals, diades i actes festius.
 
Amposta fou elegida Capital de la Cultura Catalana 2006 el dia 20 d'octubre de 2004, per un jurat constituït per Avel.lí Blasco, rector de la Universitat de les Illes Balears; Josep Laporte, president de l ¹Institut d¹Estudis Catalans; David Serrat, rector de la Universitat de Vic; Francisco Toledo, rector de la Universitat Jaume I de Castelló, i Xavier Tudela, president de l ¹organitzaci ó Capital de la Cultura Catalana.
 
A més d'Amposta, són també capitals culturals en l'àmbit internacional durant 2006 les següents ciutats: Patres (Grècia) serà la Capital Europea de la Cultura; Córdoba (Argentina), la Capital Americana de la Cultura; i Olinda (Brasil), la Capital Brasilera de la Cultura.

12-01-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024