Presentació Ciutats CCC Candidatures CCC 2008 Newsletters Patrocinadors Contactar President CCC Web anterior
Presentació

La Capital de la Cultura Catalana s'adreça al domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.

Les ciutats de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008 són els primers cinc municipis designats fins ara com a Capital de la Cultura Catalana.

Les capitals culturals varen néixer a Europa. Atenes (Grècia), el 1985, fou designada com a Capital Europea de la Cultura, primera capitalitat cultural de la història. Amb el pas dels anys, diversos països i zones del món han creat les seves pròpies capitals culturals. L'Organització Capital de la Cultura Catalana, entitat independent de la societat civil creada el 1998, es qui ha implantat i desenvolupa la capitalitat de la cultura catalana en l'àmbit lingüístic i cultural català, que inclou quatre estats europeus.

Qualsevol ciutat de més de tres mil habitants pot aspirar a ser designada com a Capital de la Cultura Catalana. Per a fer-ho ha de presentar la corresponent candidatura i que un jurat, constituït fonamentalment per rectors d'universitats, l'elegeixi com a capital cultural, d'entre les candidatures presentades en cada edició.

 

Televisió sense fronteres El Punt Catalunya Ràdio e-notícies MANGO FluidraABACUS TVC Aceros Bergara